Dag 56 Van Terradillos naar El Burgo Ranero
Door: josdekrijger
27 Mei 2011 | Spanje, El Burgo Ranero
Vandaag 30,5 kilometer
Totaal 2.000,7 kilometer
Om 6.30 uur stond ik naast mijn stapelbed en na het aankleden eerst met Scarlett en Heidi in het restaurant een ontbijt genuttigd. Toen afscheid genomen, de dames liepen vandaag tot Sahagun en namen vandaar de trein naar Biaritz en dan door naar Oostenrijk. Via sms hoorde ik dat Jan en Csilla 13 kilometer voor mij zaten en vroeg vertrokken waren. Hen vandaag bijhalen ga ik niet redden. Ik besloot in ieder geval naar El Burgo Ranero te gaan vandaag.
Ik zit vandaag, na 48 dagen, eindelijk weer op schema.
Ik zat twee weken geleden nog twee dagen achter op schema.
Mijn eerste stop vandaag was in Sahagun na 13 kilometer. Ik zat een kwartier op een terrasje en zag veel bekenden zitten en voorbij komen. Ook heb ik een paar boodschappen gehaald.
Daarna was het 18 kilometer hoogvlakte onder een brandende zon. Ik haalde veel pelgrims in,
het wordt iedere dag drukker op de Camino.
Om 14.15 uur liep ik El Burgo Ranero binnen. Er zijn hier 4 albergues en de eerste was vol,
ik werd door verwezen naar de tweede (ik hoorde later dat het van dezelfde eigenaar is) en ging in de rij staan om in te schrijven. Ik kon een bed voor 8 euro krijgen en heb mijn rugzak uitgepakt en gedoucht. Toen ik mijn kleding aan het wassen was, hoorde ik dat er nog een paar twee-persoonshuisjes vrij waren. Ik kon met Joy, een Nieuw-Zeelandse vrouw van 73 jaar in een huisje en dat kostte mij 4 euro meer en scheelde een hoop gesnurk. Ik heb een tijd met Joy zitten te praten en ben daarna het dorpje in gegaan en heb een biertje op een terras gedronken.
Ook heb ik gelijk een stoel en een stuk tafel gereserveerd in het enige restaurant alhier voor 19.00 uur. Daarna heb ik een uurtje op een ligstoel ik de tuin van de albergue geslapen en ben toen naar het restaurant gegaan, waar ik met een Frans pelgrimsstel een leuk, maar ook een smakeloos diner had. Nadat ik naar de herberg gelopen ben, heb ik tot 21.30 uur met Joy zitten te kletsen.
Totaal 2.000,7 kilometer
Ik zit vandaag, na 48 dagen, eindelijk weer op schema.
Ik zat twee weken geleden nog twee dagen achter op schema.
het wordt iedere dag drukker op de Camino.