Dag 55 Van Villarmentero naar Terradillos de Temp. - Reisverslag uit Terradillos de Templarios, Spanje van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 55 Van Villarmentero naar Terradillos de Temp. - Reisverslag uit Terradillos de Templarios, Spanje van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 55 Van Villarmentero naar Terradillos de Temp.

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

26 Mei 2011 | Spanje, Terradillos de Templarios

Vandaag 32,5 kilometer
Totaal 1.970,2 kilometer

Jan was vanochtend heel vroeg uit de veren en had met Csilla afgesproken om al om 6.00 uur te vertrekken. De Duitse man, met wie Csilla sinds twee dagen liep, was namelijk nogal opdringerig en zij wilde van hem af. Jan was haar reddende engel vandaag en ik had dat stukje gemist.
Ik liep pas om 7.15 uur met Scarlett en Heidi het dorp uit. We namen afscheid, want zij liepen vandaag maar 9 kilometer en dan namen ze de bus naar Terradillos de Templarios.
Ik gaf gas en na 1.20 uur was ik in Carrion de los Condos, ik heb daar even wat koek en cola gekocht in een supermarkt en toen weer verder. De Camino is hier vlak en volgens mijn Garmin zaten we hier op 900 meter. Daarna kwam er een etappe van 18 kilometer bijna zonder beschutting en dorpjes (lees rust, schaduw, eten en drinken). Veel pelgrims hebben moeite met dit stuk, maar ik vind dit soort uitdagingen juist leuk en lekker. Om 12.30 uur heb ik in, eindelijk weer een, dorpje gegeten en gedronken en toen weer verder. Om 14.30 uur kwam ik aan In Terradillos de Templarios en ik wist al via sms dat Scarlett en Heidi in de eerste albergue op de route een slaapplaats hadden. Toen ik hier binnen liep, was er in eerste instantie geen bed meer over.
Je merkt dat er al meer Tourogrino’s op de Weg lopen, dit zijn pelgrims die met kleine rugzakjes korte stukjes lopen en hun bagage met busjes laten vervoeren. Zodoende zijn ze heel vroeg in de albergues en zorgen dat voor de “echte” pelgrims de herbergen soms vol zijn. Ik ben naar het restaurant gelopen waar de Oostenrijkse dames zaten te eten en daarna bleek dat ik toch een bed kon krijgen.
Nadat ik mij geïnstalleerd had, ben ik op het terras van de albergue gaan zitten met Heidi en Scarlett en later hebben we in het restaurant het pelgrimsmenu gegeten en we lagen er op tijd in.
Jan en Csilla sliepen in Sahagun.