Dag 54 Van Itero naar Villarmentero de Campos - Reisverslag uit Madrid, Spanje van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 54 Van Itero naar Villarmentero de Campos - Reisverslag uit Madrid, Spanje van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 54 Van Itero naar Villarmentero de Campos

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

25 Mei 2011 | Spanje, Madrid

Vandaag 24,4 kilometer
Totaal 1.937,7 kilometer

Om 6.15 uur stonden we alle drie op. Jan en ik hadden met Scarlett en Heidi afgesproken dat we om 7.00 uur samen zouden vertrekken en vandaag een tijd met hun zouden lopen.
Zonder ontbijt liepen we weg en de zonsopkomst was weer prachtig. Scarlett heeft veel last van haar been en kon niet snel lopen, Heidi sport veel en had nergens last van. De dames lopen de Camino twee weken en gaan over 3 dagen vanaf Sahagun met de trein naar huis. Heidi en ik liepen vooruit en hebben lekker gekletst. In een dorpje hebben we ontbeten samen en 1,5 uur gewacht op Scarlett. Jan was al eerder van haar weggelopen en was na een half uur bij ons aan de terrastafel aangeschoven. Toen Scarlett ook gearriveerd was en haar ontbijt en rust gepakt, zijn we weer heel rustig vertrokken. We moesten volgens schema nog 17 kilometer en dat zou teveel worden voor Scarlett. Heidi en ik liepen weer vooruit en, zoals het bijna altijd gaat op de Camino, zagen we na 8 kilometer de redding nabij komen. Midden op de vlakte, in een klein dorpje, was een albergue met tipi’s (indianenwigwams). Heidi en ik gingen navraag doen en we konden voor 24 euro een tipi krijgen en daar passen gemakkelijk 4 personen in. Dat moest natuurlijk gevierd worden met een grote bier en na een half uur kwamen ook Jan en Scarlett aan.
Deze laatste was dolgelukkig dat ze mocht stoppen. Dus weer een viering met bier en daarna hebben we ons opgefrist en intrek genomen in de tipi. De albergue wordt gerund door twee mannen en twee andere mannen zitten schijnbaar ook de hele dag op deze compound.
Ze drinken de hele dag wijn en bier en hebben de grootste lol. We mochten met hun pot mee-eten en hebben een geweldige middag en avond gehad. Tegen de avond kwam er een Duitse man met een Hongaarse vrouw van 26 jaar aanlopen. Csilla is haar naam en we hebben een tijd met haar zitten te praten. Scarlett kon niet slapen in de tipi, het was ook best hard liggen en koud en is later in een bed in de albergue gekropen.
Ik weet niet meer hoe laat we sliepen, want mijn horloge is vanmiddag stuk gegaan.