Dag 30 Van Benevent naar St. Leonard-de-Noblat - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 30 Van Benevent naar St. Leonard-de-Noblat - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 30 Van Benevent naar St. Leonard-de-Noblat

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

01 Mei 2011 | Frankrijk, Parijs

Vandaag 44,6 kilometer
Totaal 1.091,1 kilometer

Ongelofelijk, wat snurkten mijn 3 kamergenoten en niet alleen de mannen, de dame deed ook flink mee. Dat wordt nog wat als ik straks in Spanje met honderden tegelijk slaap. Ik heb bijna geen oog dicht gedaan, ondanks mijn oordoppen. Na een tijdje naar de houtzagerijen geluisterd te hebben, ben ik er om 5.00 uur uitgegaan. Ik heb mij heel stilletjes aangekleed en ingepakt en ben naar beneden gegaan. In de keuken heb ik een kop thee gedronken en toen vertrok ik.
Het was nog donker en bij de Pharmacie zag ik dat het 12 graden was.
Het gaat een pittige dag worden, een dikke 40 kilometer volgens planning en het is en blijft bergachtig in de streek. Ik wilde in ieder geval in St. Leonard-de-Noblat slapen, ik moet nog 3 geplande dag etappes na vandaag tot Périgueux en als ik dit in 2 dagen kan doen, loop ik mijn achterstand voor de helft in.
Ik heb hoogteverschillen van meer dan 300 meter in een uur overbrugt de laatste dagen.
De Muur van Wengen bij de Jungfrau-marathon heeft hier mooie concurrenten liggen en de 7H-weg heeft drempeltjes in vergelijking met dit stukje Frankrijk.
Ik heb vandaag ook veel mooie foto’s gemaakt.
Mijn eerste rust was op 16 kilometer op de rand van een muurtje bij een meertje, de tweede rust was op 31 en ik zat er toen al behoorlijk door heen. Daarna moest ik op mijn tanden bijten en daarna weer een rust op 39 kilometer.
En ja, hoor; de laatste 5 km natuurlijk weer omhoog. Je loopt met een grote bocht het stadje in.
In het centrum was het feest, 1 mei is in Frankrijk een echte feestdag en er was kermis op het plein. Eerst ben ik even bij een café gaan zitten tegenover de kermis. Daarna ging ik naar de kerk, waar ik niemand kon vinden en in een belendend museum gevraagd waar de Auberge de Pelerins was. De mevrouw sloot het museum en bracht mij er heen. Binnen trof ik Phillip, een fransman uit Lille, hij was al 4 weken onderweg, net als ik. Ik koos een bed, ging douchen en kleding wassen.
Toen ik een uur later naar buiten ging, zag ik bij de kerk 2 pelgrim en wel Nederlandse dames; Mientje en Mary en ik heb hun naar het huisje gebracht.
Zij gingen wassen en douchen en ik ben naar de kermis gegaan. Onderweg kwam ik Phillip weer tegen. Ik liep rustig over de kermis, ze hebben hier hele andere kermisattributen dan bij ons in Nederland.
Daarna weer een lekker wat fastfood genuttigd en wat boodschapjes voor morgen gehaald.
Tenslotte ging ik naar de herberg en heb nog een uurtje met mijn drie huisgenoten zitten te babbelen.
Om 20.15 uur ging ik slapen.

• 08 Mei 2011 - 10:56

Peter Van Der Winden:

Hoi man, je had ze gewoon even uit de kamer moeten sturen
    Snurken doe je maar buiten toch!, sterkte man, loopse Jos.

Gr.Peet