Dag 28 Van La Chatre naar Crozant - Reisverslag uit Crozant, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 28 Van La Chatre naar Crozant - Reisverslag uit Crozant, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 28 Van La Chatre naar Crozant

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

29 April 2011 | Frankrijk, Crozant

Vandaag 43,9 kilometer
Totaal 1.001,6 kilometer

Half 6 was ik eruit, nadat ik al weer een tijdje wakker gelegen had. Er ging even voor 5 uur iemand naar het toilet. Ik had gisteravond al mijn kleding klaargelegd en mijn rugzak ingepakt.
Zonder ontbijt liep ik de deur uit, via de trappen achter de herberg naar het centrum van het dorp en via de hoofdstraat richting het zuiden. Het was toen net half zeven.
GPS is best lastig hier, het duurt soms lang voor dat ie 3 satellieten "pakt".
Ik had me tevoren goed voorbereid op de etappes, routes en kilometers, de hoogteverschillen had ik niet meegenomen, ik hoor telkens van mensen; "na ....... (plaats) wordt het vlak.
Wel, ik ben na Sint Truiden België geen echte vlaktes meer tegengekomen.
Vandaag is mijn trouwdag en ik heb via de kinderen thuis een grote bos rozen laten bezorgen.
Het was weer behoorlijk koud en ook weer mistig in de vroege uurtjes.
Mijn eerste rust nam ik al binnen 2 uur op 12 kilometer in het centrum van Chassignolles op een bankje op centrale plein. De volgende pauze was op 21 kilometer, zittend in de berm.
Tot nu toe ging het best moeizaam, na de pauzes, net als gisteren, ging de turbo er weer op.
Ik was op 30 km op een kruising met 6 wegen even perdu.
Mijn GPS kon ’s middags steeds geen 3 satellieten tegelijk vinden.
Ik stond een tijdje te twijfelen toen er een vrouw in een lelijk eendje stopte.
Ik vroeg op mijn paling-frans naar de weg naar Crozant en zij, ook met een raar accent, probeerde mij de juiste route te vertellen. Zij bleek Engels te zijn en we gingen meteen Engels praten. Ze wees me op een short-cut en dat scheelde weer een paar km. De laatste 5 km gingen heel steil omhoog en naar beneden, 2 km voor het dorp zag ik een schitterend, ik dacht eerst meer, maar het bleek de Creuse te zijn. Een brede rivier met schitterend hoge bergwanden. Voor een brug met een prachtig uitzicht staat een hotel met terras.
Crozant is heel mooi gelegen, boven op een bergrug en heeft een kasteelruïne.
Hijgend liep ik het dorp binnen, ik heb mij eerst gemeld bij La Mairie. Daar kreeg ik in ruil voor 10 euro de sleutel van het lokale pelgrimshuisje. Ik nam eerst een biertje op het terras van het dorpscafé en ging toen naar het pelgrimshuis vlakbij de kerk.
Het huis is bestemd voor maximaal 8 pelgrims met een mooie keuken met alles erop en eraan. Eerst gedoucht en kleding gewassen en daarna heb ik boodschappen in het dorpje gedaan en heb zalm, groente en rijst gekookt.
Lekker veel eten en ook weer eens vitamines.
Dat die Fransen geen scheurbuik krijgen is mij een raadsel; ze eten zo weinig groenten en fruit.
Daarna nog even in het miniparkje aan de rand van het dorp gezeten op een bankje. Ik heb Lydia gebeld en wat sms’jes beantwoord.
Boven mij in de bloeiende bomen zoemden duizenden bijen.
Ik sliep om 21.00 uur.

• 05 Mei 2011 - 07:52

Marijke:

Hey Jos,

Wat een reis! Echt super gaaf. Hmm... beetje jammer van de hoogteverschillen... maar ach... die pak jij er gewoon even bij!

Geniet ervan.