Dag 27 Van Chateauneuf naar La Chatre
Door: josdekrijger
28 April 2011 | Frankrijk, La Châtre
Vandaag 42,5 kilometer
Totaal 957,7 kilometer
Vannacht heb ik vreemd gedroomd, ik mixte allerlei gebeurtenissen die niets met elkaar te maken hebben en ik werd onrustig wakker. Ik dacht dat ik mijn wekker op 5.00 uur had gezet, maar toen ik mij aan het aankleden was, bleek het al 6.20 uur te zijn. Ik liep om 6.45 uur naar buiten, nadat ik een paar teenslippers meegenomen had, die ik gisteren al in een hoek heb zien liggen en blijkbaar door iemand achtergelaten zijn. Mijn Nike-slippers zijn me een maatje te klein, maar voeten zijn ’s middags behoorlijk opgezet en ik loop dan helemaal niet lekker. Ik heb mijn Nike’s laten staan voor de volgende geïnteresseerde pelgrim. Ik ben benieuwd hoe ze lopen, want ik heb nog nooit op teenslippers gelopen. Er stond 42 km vandaag op het schema, met waarschijnlijk weer veel hoge heuvels. Ik heb volgens afspraak de sleutel in de brievenbus van de Tourisme-kantoor gegooid en daarna liep ik het dorp uit, dat veel groter was dat ik dacht.
Ik voel een heel klein sluimerend soort griepje, beetje zere keel, het zal de vermoeidheid zijn.
Het was best wel koud en bewolkt en ik was blij dat ik mijn thermohemd aangetrokken had.
Mijn tempo vandaag wisselde nogal, dacht dat het door mijn vermoeidheid kwam, maar toen ik de hoogtemeters op mijn GPS een tijdje in de gaten hield, bleek er veel vals plat te zijn.
Mijn eerste rust was na 2,5 uur op 17 kilometer en ik nam een stokbrood met tomaat en Chorizo. Na 20 minuten vertrok ik weer en ik liep stug door tot 32 kilometer. Daar ben ik in Les Sept-Chemins op een bankje voor de kerk gaan zitten en nam hetzelfde recept als op 17 kilometer. Een dame aan de overkant bleef heel lang naar mij kijken en rondjes lopen op het plein. Een boertje reed als een cowboy op een groot paard door de straat. Toen ik weer vertrok ging het ineens een stuk beter, mijn tempo ging weer naar de 6,5 km/uur gemiddeld. Alleen de laatste 3 kilometer gingen moeizaam, maar dat is in principe iedere dag, ongeacht de afstand, zo.
Ik had de kerktoren al heel lang in het vizier en het leek maar niet dichterbij te komen.
Om 14.15 uur liep ik La Chatre binnen. Met een paar keer vragen, liep ik rechtstreeks naar het OdT en daar werkten 4 leuke dames. Er werd mij verteld dat er een jeugdherberg met speciale pelgrimsprijzen was, maar dat deze pas om 17.00 uur open ging. Ik mocht mijn rugzak bij het ODT laten staan, heb me een beetje opgefrist en omgekleed in het toilet.
Ik ben eerst naar de kerk gelopen en daarna een stukje door het dorp gelopen en daarna in een Café/Tabac gaan zitten, een biertje en mijn dagboekje gaan bijwerken. Het was een ongezellige tent, dat gebeurt mij niet vaak en ik was al na 20 minuten weg. Daarna naar de Auberge de Jeunesse gelopen om even kijken waar het zich bevond. Toen heb ik wat boodschappen en brood voor morgen gekocht. Ik zag onderweg een restaurant waar ze Elzasser zuurkoolschotel serveerde voor 12,50 euro. Toen nog even een stempel bij Le Mairie gehaald, een half uurtje in de bibliotheek mijn website bijgewerkt en toen mijn rugzak weer opgehaald. De dames van het OdT vonden het ongelofelijk dat ik met zo’n zware rugzak meer dan 42 kilometer gemiddeld per liep en dat al 4 weken achter elkaar. (wel 2 rustdagen gehad). Daarna naar de jeugdherberg gegaan, waar Alain mij snel hielp aan een kamer voor mij alleen. Ik heb middagritueel afgedraaid, even een half uurtje op bed gelegen.
Om 18.00 uur ging ik weer naar het centrum en ging in het al eerder ontdekte restaurantje zitten. Het personeel was zelf aan het eten en ik ging mijn dagboekje bijwerken. Om 19.00 uur kreeg ik de menukaart en ik bestelde de grootste zuurkoolschotel voor 15,80 euro. Het was heerlijk. Om 19.30 uur gingen 2 Nederlandse stellen aan het tafeltje naast mij zitten en hadden openhartige gesprekken met elkaar. Ik heb maar niet gezegd dat ik ook een Nederlander was.
Om 20.00 uur ging ik naar mijn slaapplaats en om half negen gingen de luiken dicht.
Totaal 957,7 kilometer