Dag 20 Van Bragelogne naar Sainte-Vertu - Reisverslag uit Sainte-Vertu, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 20 Van Bragelogne naar Sainte-Vertu - Reisverslag uit Sainte-Vertu, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 20 Van Bragelogne naar Sainte-Vertu

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

21 April 2011 | Frankrijk, Sainte-Vertu

Vandaag 43,0 kilometer
Totaal 719,4 kilometer

Ik werd wakker door de wekker op mijn mobiel, dat gebeurt niet veel om 5.30 uur.
Ik heb mijn inmiddels vertrouwde ochtendritueel afgewerkt en beneden in de woonkamer maakte ik 4 stokbroodjes Camembert voor het ontbijt en 3 voor onderweg. Om 7.00 uur liep ik de deur uit en de hond zat gelukkig aan de ketting en maakte geen geluid deze keer. In het dorp twijfelde ik nog even welke weg ik moest nemen, via de TomTom op mijn mobiel kwam ik daar snel achter. Meteen buiten het dorp kwam er weer een hele steile heuvel, ik geloof er niets meer van dat Frankrijk ook platte gedeeltes heeft.
Om 8 uur liep ik door Villiers-les-Bois en rond 9.00 uur bereikte ik Étourvy en aan de rand van dit dorp nam ik mijn eerste broodje Camembert. Rond 9.30 uur zag ik een pelgrim voor mij lopen !
Ik kon eerst niet zien of het een man of een vrouw was, een rugzak en hoed verbergt het geslacht op afstand. Ik gaf gas op het heuvelachtige terrein en na 20 minuten haalde ik HAAR bij.
Het was ene Marian uit Nederland die al 6 weken onderweg was. Ik ben vandaag 18 dagen aan het lopen. We hebben tot aan Mélisey samen opgelopen en toen weer afscheid van elkaar genomen.
Rond 11.00 vloog er een straaljager heel laag over mij toen ik boven op een heuvel liep en maakte een U-bocht, ik dacht zelfs dat hij naar mij zwaaide en wat een enorm gebulder. Mijn officiële reisdoel vandaag was Tonnere, maar ik wilde verder, gezien het schema van de komende dagen. In Tonnere ging ik eerst naar het Office du Tourisme, maar deze was tot 13.30 uur gesloten.
Ik ben eerst even naar de kerk gegaan om een stempel, helaas was er niemand in de kerk.
Daarna ben ik op een terrasje tegenover het ODT gaan zitten. Daar ontmoette ik de 2 Duitsers die gisteren in “mijn” Chambre d’Hote sliepen. Ze zijn op de fiets vanaf midden Duitsland onderweg naar Santiago en we hebben een kwartiertje zitten te praten.
Het meisje van de ODT adviseerde mij een Chambre d'Hote in Sainte-Vertu, 13 km verderop en belde alvast om te reserveren. Daarna heb ik eerst warm gegeten, want er is geen restaurant in het dorp van vanavond, volgens de het meisje van de ODT. Ik nam een halve kip met patat en salade bij een snackbar en ging toen met goede moed onderweg.
Net na het dorp waren 10 wegwerkers nieuw asfalt aan het neerleggen. Ik heb even staan te kijken en praten met de mannen. Na een kilometer kwam ik boven aan de heuvel en leek het of daarna vlak was. Ik heb in mijn eentje staan te juichen. Het was deze middag weer warm en na 2 kilometer bleek dat het helemaal niet vlak wordt. Het was gezichtsbedrog!
Om 16.45 uur arriveerde ik, moe en warm en na enig zoekwerk, in de Auberge du Moulin, wat ook de huiskamer en het kroegje van het dorp bleek.
Ik heb na het douchen een rondje in het dorp gelopen, maar vanwege haar “grootte” was ik daar in 10 minuten mee klaar.
Daarna heb ik nog even wat gedronken in de huiskamer en om 20.45 uur knipte ik het licht uit.

• 28 April 2011 - 15:18

Peter Van Der Winden:

Hoi man, weer on mooie dag achter de rug, lekker gewandeld?
    Succes. man.
    Gr.Peet

• 28 April 2011 - 20:27

Wendy Pols:

He Krijgertje,

Nog genoten van een wijntje uit Chateauneuf du pape? Is aan iedere pelgrim wel besteedt. En zo te lezen doe je het super goed, chapeau.

Het was een feestje hoor, vorige week in de keukenhof bij het Corso. 810 wafels verkocht voor bijna allemaal 4,25 eurootjes, en ze stonden in de rij! voor de allerlekkerste wafel met slagroom en een paar koninklijke aardbeitjes.

Ik ga eens kijken op de foto's of je ook al wat aardbeien met slagroom kan gebruiken?

Heel veel plezier!
    Oud hollandse spreuk: Wie in de richting van het zuiden loopt, laat het noorden achter zich.

Later!