Dag 22 Van Vezelay naar Varzy - Reisverslag uit Varzy, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 22 Van Vezelay naar Varzy - Reisverslag uit Varzy, Frankrijk van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 22 Van Vezelay naar Varzy

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

23 April 2011 | Frankrijk, Varzy

Vandaag 38,8 kilometer
Totaal 799,0 kilometer

Ik was vanaf 04.00 uur alweer wakker en na veel draaien en ergeren aan het gesnurk van die Franse betweter, ben ik om 6 uur heel stilletjes mijn rugzak gaan pakken. Ik wilde Roger niet wakker maken. Ik word al handiger in het donker en kan op de tast mijzelf aankleden en rugzak inpakken. Om kwart voor 7 werd Roger wakker en heb ik afscheid van hem genomen; leuke vent.
Ik heb beneden in de keuken nog een kop thee en wat koek gegeten, vriend Alain en een andere struikrover waren ook beneden gekomen en ze hadden weer allerlei opmerkingen over mijn uitrusting. Zij lopen met mini-rugzakjes, maar ze lopen vanaf Vézelay 1 week naar het Zuiden, dat is nogal een verschil.
Ik moest vandaag volgens schema 33 kilometer naar Cuncy-les-Varcy en de route ging over heuvelachtig terrein à la de 7Heuvelenweg van dag 3 van de 4Daagse. Toen ik het pand uit liep, kwam Alain achter mij aan, want hij ging brood halen om 7.00 uur en hij begon met drukke gebaren de weg te wijzen. Ik moest officieel een bospad af, maar ik had gisteren al gezien dat de asfaltweg naar beneden op precies hetzelfde punt uitkomt en waarom zou ik in het donker risico lopen om mijn enkels te bezeren. Ik was blij dat ik de hoek om was en Alain voor het laatst gezien had. Onder aan de heuvel heb ik nog een paar foto’s gemaakt en daarna liep ik uren door de bossen. Vlak voor Domecy werd ik belaagd door 2 honden, daarna heb ik een tijd met een tak uit het bos gelopen. Onderweg tijdens een pauze op een bankje besloot ik vandaag 7 km verder te lopen en wel naar Varzy, dit is een grotere plaats met meer kans op slaapplaats en ik moest ook weer eens geld pinnen en mondvoorraad inslaan. Om half 3 arriveerde ik in het centrum van Varcy en nog voor ik naar de Office du Tourisme kon lopen, werd ik aangesproken door een Bask, Antoine, die voor 12,50 een etage voor me had. Ik zei dat ik eerst even wilde kijken; het was een smoezelige etage, maar de douche, bed en toilet zagen er acceptabel uit. Ik had geen contant geld op zak en ik zei dat ik hem later in de middag zou betalen. Toen hij naar beneden liep, ben ik eerst gaan douchen en mij rugzak legen. Even later klopte Antoine aan de deur, of ik water wilde drinken. Nee, hoor, dat heb ik zelf. Weer 10 minuten later kwam hij weer aan de deur en vroeg hij of hij boodschappen mee moest nemen voor mij. Weer nee hoor. Ik haal zo zelf. Antoine is homoseksueel en was wel geïnteresseerd in een knapperige pelgrim. Alleen had deze pelgrim daar HELEMAAL geen behoefte aan en ik zei vriendelijk doch dringend dat ik hier alleen maar slapen wilde en verder niets. Antoine begreep het en keek treurig.
Daarna ben ik naar de Pharmacie en Epicerie gegaan om wat zaken te kopen, ik pinde geld, ging in een klein cafeetje op het plein een biertje drinken. Daarna even naar de kerk gelopen, maar deze was gesloten, toen werd ik bij een atelier met kunstzinnige meubels binnen gelokt door een leuke dame. Ik heb heel geïnteresseerd rond gelopen en daarna heb ik bij de slager pizza gekocht. Deze werd ingepakt alsof het een moederdagkado was, met gouden strik en al . Deze heb ik, samen met een biertje genuttigd op het terras van eerder die middag.
Zit ik daar net en loopt Antoine weer voorbij, hij wuiven en ik terug wuiven. Gekke kerel.
Tenslotte naar mijn studio gelopen en ik sliep om 20.30 uur.

• 27 April 2011 - 11:28

Liesbeth Van Rossum:

Hai.. Jos ik lees je verhalen met veel plezier en ik merk dat jij ook steeds meer lol krijgt zonder de pijntjes ed
    Je hebt ook weer aandacht van..ja.. van wie, ze worden ook allemaal een beetje verliefd op je! Loop lekker door..Groetjes