Dag 23 Van Varcy naar Charite-sur-Loire
Door: josdekrijger
24 April 2011 | Frankrijk, Parijs
Vandaag 37,9 kilometer
Totaal 836,9 kilometer
Vanochtend ging de wekker af om 4.50 uur, ik bleef nog 10 minuten liggen. Ik wilde voor 6.00 uur lopen en dat lukte precies. Ik word steeds handiger en sneller met de ochtendprocedure.
De vogels buiten maakten een hels kabaal. Dat kennen wij in Nederland niet meer, zoveel vogels. Hier in Frankrijk hebben ze in al die bouwvallen en vele bossen genoeg nestgelegenheden.
Je ziet hier ook heel veel musjes. Ik ontving de eerste 10 minuten geen GPS op mijn Garmin en het was nog behoorlijk donker.
Ik moest vandaag 38 km en ik wilde vroeg aankomen, want het is Pacques (Pasen) en het adres wat ik had als slaapadres, nam de telefoon niet op.
Ik liep lekker; 5,5 km/uur heuvel op en 7,0 km/uur heuvel af. Ik rustte op 12, 22 en 30 km en at dan een croissant met jam en een cola. Deze had ik gisteren gekocht in Varcy. Halverwege zag ik een dood hert liggen in de berm, hij was nog warm……
Toen ik mijn derde rust op 30 km nam, sms-de André Horstman (waar ik 4 dagen in Noord-Frankrijk mee gelopen had). Ik belde hem terug en het bleek dat hij in Troyes zat.
Ik liep dus al ongeveer 150 kilometer voor hem. Hij liep met 2 anderen en nam alle tijd.
Het was leuk om even bij te kletsen. Om half 1 liep ik het stadje binnen en de Mairie en ODT (VVV) waren gesloten vanwege Pasen. In de kathedraal trof ik 2 Nederlandse vrouwelijke pelgrims van rond de 60 jaar. Zij vertelde dat ze een kamer voor 70 euro in een mooi hotel aan de rivier hadden gereserveerd. Ik liep vervolgens naar toe en bij de receptie bleek het 70 euro per persoon en dat was voor mij te duur. De dame was zo aardig om een ander hotel in de stad te bellen die gunstiger geprijsd is. Na best lang zoeken vond ze Hotel de la Poste voor 45 euro met een badkamer.
Nog duur, maar ja, het is een feestdag.
Na het douchen en kleding wassen ben ik naar het centrum gelopen. Ik kwam de 2 dames weer tegen en heb met hun een klein uurtje op een terrasje gezeten. Daarna heb ik lasagne gegeten in een klein en leeg restaurantje en daarna liep ik weer naar het hotel.
Ik wil vanavond weer eens een paar reisverslagen plaatsen.
Ik zit vandaag op precies 1/3 van de te lopen afstand, ik ben nu al weer 23 dagen onderweg.
Ik heb soms heimwee, maar dat had ik ook wel verwacht deze periode, de blessures zijn bijna weg en nu is er dus ruimte voor andere zaken.
Totaal 836,9 kilometer
Nog duur, maar ja, het is een feestdag.
Ik wil vanavond weer eens een paar reisverslagen plaatsen.
24 April 2011 - 18:26
Harry Winnubst:
Beste Jos,
1/3 deel er al weer op!
Veel plezier!
Groet -
24 April 2011 - 21:21
Miranda Nugteren:
Hoi Jos! Ook hier is het Pasen hoor! Maar met bbq en zomerse temperaturen is het wel vreemd! Spreek je wel alleen Frans nu want je had het over die snurkende Fransman die geen Engels wilde spreken?????? Best eng die slang ontmoeting!!!! groet ook van Edo -
24 April 2011 - 23:20
Maddy:
Hoi Jos! Man, wat maak je veel mee op je reis. Geweldig om je verhalen te lezen en we volgen je op de voet, hoor! Zou er bijna zelf zin in krijgen....(haha, lees dit als grap!) Wat fijn dat de blessures bijna weg zijn, zo een zorg minder. Groetjes van ons allen -
25 April 2011 - 16:41
Esther:
Kom op pap! Je kunt het!! We missen je ook maar hier gaat alles goed! Nog 2/3e voor de boeg! Dikke kuss -
25 April 2011 - 16:55
Laszlo:
Hoi Jos,
Mooi om je verhalen te lezen. In Nederland is het inmiddels mooi weer geworden. Binnen Albron wordt deze week een vleugel naar Nieuwegein verhuist om ruimte te maken voor de verbouwingen.
Vol bewondering lees ik je verhalen en wens je de moeder van alle succes toe! Veel plezier en houd vol!
Groeten, László -
25 April 2011 - 22:04
Tante Will:
Ha Jos,
met bewondering gauw een paar mailtjes van je gelezen. We hebben een cruise gemaakt langs de Noorse fjorden, ja dat is wat anders dan lopen. Ik kan je nu weer elke dag volgen, vind ik leuk al je belevenissen te lezen.
Was al bang dat je gestopt was omdat er 14 dagen geleden toen we weggingen geen berichten meer kwamen. Maar gelukkig was het probleem geen internetcafe te kunnen vinden.
Ga zo door en ik ben benieuw naar je volgende mail.
groetjes tante will en uiteraard oom dick -
26 April 2011 - 09:24
Nico:
Hé Jos,
een beetje door lopen he.
Ik neem mijn petje voor je af, maar je bent er nog niet :)
Ik zou zeggen nu de pijn weg is even gas er op, het werk wacht niet en er is genoeg te doen.
Veel plezier.
Gr. Nico -
26 April 2011 - 10:43
Peter Van Der Winden:
Hoi Jos, klasse man je hebt een derde er op zitten.
Geniet maar lekker en uiteraard houdt je taai man.
Veeel sterkte de volgend uitdaging, gr.
Peet -
26 April 2011 - 11:15
Jeroen:
Hoi Jos,
Nog 2/3 te gaan het schiet alweer op..
Goed te lezen dat het je goed gaat.
Ga komende week maar weer eens naar het landgoed in=n Zweden.
Taalpuzzeltje voor onderweg:
Ben benieuwd of je er uitkomt.
"För i den tystheta kan du höre mycke"
Gr Jeron