Dag 64 Van Sarria naar Gonzar
Door: josdekrijger
04 Juni 2011 | Spanje, Gonzar
Vandaag 28,9 kilometer
Totaal 2.270,3 kilometer
Om 5.30 uur gingen we uit bed, ik had heerlijk geslapen. Jan wat minder, hij zegt dat ik snurk.
Ik geloof het niet, ik hoor het zelf niet en mijn oren zijn dichter bij mijn keel dan Jan zelf…
Om 6.00 uur zaten we aan het ontbijt bij de gekke eigenaar, hij maakte omeletten en toast.
Er was ook een Italiaans echtpaar met een vriendin van ongeveer 60 jaar en daar hebben we nog leuk met zitten te kletsen.
Om 6.25 uur vertrokken Jan en ik, we moesten vandaag 250 meter klimmen naar Alto Paramo,
dat op 16 kilometer lag van Sarria. Het parcours en het uitzicht waren prachtig en het weer kon ook niet beter. Wat hebben we toch een mazzel met dat weer. Tot nu toe in 9 weken minder dan een uurtje regen gehad, niet normaal !
In Ferrerios hebben we bij een broodjeszaak om 9.15 uur wat gegeten en gedronken en toen naar de top gelopen, in 3 kilometer meer dan 300 meter naar beneden, een behoorlijke aanslag op de tenen en knieën. Toen we het bos uitkwamen zagen we de brug naar Portomarin. Deze brug gaat hoog over een rivierdal en ik (met mijn hoogtevrees) durfde niet over het voetpad tussen de vangrail en de brugleuning te lopen. Ik denk dat de brug in het midden meer dan 100 meter boven de rivier is. Ik liep dus in het midden van de autoweg, gelukkig was het niet druk en de 5 of 6 auto’s die mij tegen kwamen toeterde geïrriteerd. Jan liep wel over het smalle pad. Vlak voor het einde van de brug struikelde hij en viel. Shit, was mijn angst bijna de waarheid geworden.
Met flinke schaafplekken liepen we geschrokken het mooie stadje in. Eerst maar eens wat drinken. Na een half uur zitten gingen we weer verder, we moesten eerst weer een stuk terug, weer over wat (minder hoge) bruggen en meteen weer klimmen. Ons doel was Gonzar en we moesten nu nog 10 kilometer lopen. Na 5 kilometer verliet de Camino het bos en liepen we langs een autoweg.
We vonden een prachtige albergue in het begin van het dorpje en schreven ons in.
Eerst even wat gedronken en gekletst met 2 Duitse dames en toen het middagritueel gedaan. Daarna ben ik naar het mooie, half overdekte, binnenterras gegaan en heb mijn dagboek bijgewerkt. Naast mij zat Ricardo. Ik had hem al eerder gezien, maar nog niet gesproken.
Jan kwam bij mij zitten en we raakten in gesprek met Ricardo. Hij werkt al 7 jaar in Afrika voor de UNCHR, komt oorspronkelijk van een kustplaatsje vlak bij Fistera en loopt deze Camino vanaf St. Jean als een soort thuiskomst. Hij vertelt ons veel over het leven in deze streek en zijn werk in Afrika. Leuke kerel.
Later die middag gaan we een dik uur slapen en daarna eten in de albergue. Toen Jan en ik net aan ons tafeltje zaten, vroeg een dame van 63 jaar of ze bij ons mocht zitten. Natuurlijk! Ze bleek een Australische psychiater en we hebben we hele leuke en interessante avond gehad.
Om 21.00 uur lagen we in bed en hebben nog tot 21.30 met een aantal Frans-Canadese dames gepraat en gelachen.
Totaal 2.270,3 kilometer
04 Mei 2012 - 19:04
Christian Van Est:
Haha Jos, ik zou ook niet over die brug durven over een smal padje. Ben al bang van het keuken trapje :D