Dag 5 Van Overpelt naar Hasselt
Door: josdekrijger
07 April 2011 | België, Hasselt
Vandaag 36,1 kilometer
Totaal 207,5 kilometer
Ik was om 5.50 uur eruit gegaan en heb me aangekleed. Mijn was van gisteren was nog niet helemaal droog en daarom heb ik het met veiligheidsspelden aan de achterkant van mijn rugzak vastgemaakt. Het was buiten behoorlijk bewolkt. Ik hoop niet dat het gaat regenen.
Om 6.45 uur nam ik mijn ontbijt, samen met een andere gast, ook Jos geheten. Deze Belg werkt tijdelijk in Veldhoven en slaapt 4 nachten per week bij Jan en Truce. Hij “doet” ieder jaar een stuk Camino. Vorig jaar is hij tot Le Puy gekomen. Het was leuk om zijn verhalen te horen over de route door België en Frankrijk. Jos ging om precies 7.00 uur de deur uit en nadat ik Truce betaald en hartelijk bedankt had, vertrok ik om 7.15 uur richting Hasselt. Het bleef tot 10.00 uur bewolkt en had ik lange mouwen en pijpen aan. De route was redelijk saai het eerste stuk. In het plaatsje Eksel ging ik om 9.00 uur even op een bankje zitten om te eten en te rusten. Ik maakte daar ook weer wat foto’s van mijzelf. Daarna liep ik bijna 10 kilometer langs wegwerkzaamheden.
Wel lekker dat er geen verkeer is, maar ik moest ook aldoor zigzaggend mijn weg zoeken.
Daarna heb ik eigenlijk alleen maar lange stukken gelopen. Ik dacht vooraf dat het Hechtel, Houthalen en Zonhoven “losse” dorpen waren, maar langs de wegen ertussen is overal bebouwing. Wat opvalt, is het grote aantal uitvaart- en begrafenisondernemers en ook kappers.
In mijn beleving veel meer dan in Nederland. Ik ben ook nog een aantal keer even gaan zitten.
Ik kocht wat blikjes cola en Jupiler. Nog iets wat opvalt: dit gedeelte van België ligt bezaaid met platgereden/gestampte blikjes Jupiler, niet van mij overigens, ik gooi alles in een vuilnisbak.
Om 14.00 uur loop ik Hasselt binnen. Met wat vragen ben ik snel in het centrum en ik ga op de hoek van het eerste terras op het grote plein zitten. Ik bestel een grote bier en ga eerst eens een half uurtje om mij heen kijken. Ik kan pas om 17.00 uur in het budgethotel (die ik gisteren al gereserveerd had) inchecken, dus zit er niets anders op dan lekker hier te zitten. Later bestel ik een salade en entrecote met patat.
Ik raak in gesprek met een wielrennend Belgisch stel en de tijd vliegt om.
Om precies 17.00 uur loop ik wat stijf naar het hotel, het is gelukkig maar 800 meter lopen en een aardige mevrouw brengt mij druk kwebbelend naar mijn kamer. Het is voor 6 personen, maar het is gelukkig zo rustig dat ik het voor mij alleen heb. Dat mag ook wel, want ik betaal 45 euro. Dat zijn geen pelgrimsprijzen, mensen…. Ik doe mijn middagritueel en hang de was op aan lijntjes in mijn kamer. Daarna ga ik nog even een uurtje op bed liggend TV kijken en daarna loop ik naar het centrum. De kerk was helaas al gesloten, ik had vanmiddag eigenlijk even een stempel moeten halen. Ik belande op het terras van een Ierse Pub en heb daar een tijd gezeten. Ernaast was een Sushirestaurant en heel druk. Mensen kijken is een leuke hobby. Ik was om 21.00 uur weer op mijn kamer en ik sliep, na wat TV kijken, om 22.15 uur.
Totaal 207,5 kilometer
Ik raak in gesprek met een wielrennend Belgisch stel en de tijd vliegt om.
07 April 2011 - 17:36
Peter Van Der Winden:
Hoi man, weer een leuke tocht gehad?
Mooi weer en niet te vaak de pub in gaan, slecht voor je gewicht toch!
Het is leuk dat je nieuwe mensen tegen komt onderweg.
Veel sterkte de volgend tocht, fijne avond.
Gr.Peet