De laatste week thuis - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van josdekrijger - WaarBenJij.nu De laatste week thuis - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van josdekrijger - WaarBenJij.nu

De laatste week thuis

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

25 Maart 2011 | Nederland, Hoofddorp

Vrijdag 25 maart zal voor altijd één van de gekste dagen in mijn leven blijven.
Ik was 's ochtends om 05.00 uur uit bed gegaan en was om 06.00 uur precies vertrokken voor een tocht van 42 kilometer. Ik ben richting Zandvoort, over het strand naar Langevelderslag en door de duinen naar Lisse gelopen.
Om 10.15 heb ik een bakje thee gedronken bij mijn collega Jaap van der Giesen op Keukenhof.
Het was de tweede openstelling dag en ze hebben dit jaar prachtig weer in de eerste week.
Daarna ben ik doorgelopen richting Hoofddorp. Het laatste stuk was moeilijk, ik werd misselijk en voelde me snel steeds slapper worden. Toen ik thuis kwam ben ik meteen onder de douche gegaan en een tijd op de bank gaan liggen.

Lydia kwam om half 4 thuis en begon gelijk allerlei dingen in huis op te ruimen, ik werd er helemaal nerveus van.
Daarna moesten en zouden we een nieuwe camera kopen (ik wilde graag thuis blijven, ik werd steeds beroerder) en ik zei dat dit morgen ook kon. Ik heb mij toch laten meeslepen en daarna gingen we om een "borrel" bij Rob en Mardy. Dit bleek een compleet diner te zijn en duurde van 17.00 uur tot 20.00 uur. Ik begon al onaardiger te worden, want ik wilde naar huis en naar bed.
Ik was misselijk en echt ziek aan het worden. Toen we eindelijk naar huis liepen was ik boos op Lydia.

Toen ik de deur thuis opende: SURPRISE!!. Staat er een man of 35 in een compleet versierde woonkamer te feesten. Ik was helemaal van slag. Hartstikke leuk, dit hadden Lydia en Tim en Esther de afgelopen weken in het geheim voorbereid en georganiseerd. Ik ben tot 23.30 uur erbij gebleven, daarna ik kon niet meer. Het hele weekend erna heb ik in bed gelegen en was behoorlijk ziek. Wel jammer, maar iedereen had dikke pret gehad volgens mij.
Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van het feest.

Vandaag, vrijdag 1 april, controleer ik voor de laatste keer mijn materiaal.
De inhoud van de rugzak is definitief vastgesteld en zit er in de zak.
De schoenen zijn in het vet gezet en vanmiddag verstuur vanaf het postkantoor ik mijn eerste Poste Restantedoos. Deze gaat naar Reims, waar ik over 15 dagen aankom (als het goed is).
Ze bewaren PR-stukken een paar maanden op het postkantoor en daarna, als het niet afgehaald wordt, sturen ze het naar de afzender. Ik stuur in totaal 6 dozen naar mijzelf.

Ik heb vanochtend eerst Lydia naar haar nieuwe baan gebracht op Schiphol-Oost.
Zij heeft ook een hele spannende tijd; ik weg, alles alleen moeten doen en regelen èn een nieuwe baan. Het komt niet zo goed uit allemaal, maar ja, ik kan niet meer terug.

Ik moest nog even naar de bouwmarkt voor wat spullen en daar zag ik een lage tafel van meranti-hout staan in de aanbieding. Deze is perfect voor de tuin, hij past goed bij het vlonderhout van het terras en heeft de juiste maten. Daarna heb ik de schuur en het kantoortje opgeruimd en na de lunch de tuin 100% in orde gemaakt, zodat mijn gezin "achterblijft" in een opgeruimde toestand.

Ik ben best gespannen en daarom blijf ik maar stevig aan de gang vandaag. Ik heb de weekboodschappen gehaald en later ’s middags Lydia weer van haar werk gehaald.
’s Avonds was iedereen thuis, er hing een vreemde sfeer, die moeilijk te omschrijven valt.
Ik wil HEEL graag weg, maar eigenlijk ook thuis blijven.

Ik ging om 23.00 uur naar bed en kon moeilijk in slaap komen.

• 30 Maart 2011 - 18:14

Brechje:

Hoi Jos,
    Veel succes nog met de laatste voorbereidingen. Ik hoop dat je veel moois tegenkomt op je pad en zal je verhalen hier volgen.
    Tot in Nijmegen!, groetjes,
    Brechje

• 30 Maart 2011 - 20:23

Jaap & Ellen:

Hoi Jos,

Wij beide wensen je heel veel succes.
    Dat het maar een mooie belevenis mag worden.
    Wij kijken nu al uit naar je verhalen.
    Toi,toi,toi.
    Groet, Jaap en Ellen

• 01 April 2011 - 06:51

Maddy:

Hoi Jos, spannend man, nog 1 nachtje...wij gaan je zeker volgen en wensen je een geweldig avontuur toe!
    Veel succes!
    Rob en Maddy

• 01 April 2011 - 08:22

Jantinus:

We hebben recentelijk niet meer bij het lopen gezien maar je vertrekdatum kon me niet ontschieten omdat ik op die dag ieder jaar een feestje heb.
    Succes met de laatste klusjes voor je vertrek en veel plezier met deze prachtige tocht. Het wordt zeker een belevenis waar je nog jaren over kan verhalen.

• 01 April 2011 - 12:55

Harriet Douze:

Hoi Jos, ik ga je volgen, ik weet hoe leuk het is om berichtjes te krijgen vanuit Nederland! Succes!

• 01 April 2011 - 15:00

Roelie Van Kessel:

Hoi Jos,
    Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover.
    Ik wens je heel veel plezier met je lang
    gekoesterde wens en hopelijk kom je weer helemaal gezond en wel terug.
    Veel plezier !!
    Roelie

• 01 April 2011 - 17:14

Agnes:

Heel veel succes met de voorbereidingen en een goede reis!!!!

Groet van Agnes

• 01 April 2011 - 18:43

Geert Brandse:

Hallo Jos,
    Met dat dipje van afgelopen week heb je hopelijk je ziektedagen voor de komende tijd gehad! Wens je heeeeeeeeeel veel succes en blijf je volgen.

• 01 April 2011 - 18:56

Thieu Engels:

Jos, Omdat ik de tocht zelf gelopen heb begrijp ik wat jij voelt. Het zal, zeker de eerste dagen. moeilijk zijn, maar probeer te genieten van de tocht en van alles wat je onderweg ziet en meemaakt. Probeer, ondanks je strakke tijdschema, vooral die eerste week niet te hard te gaan, want dat geet ten koste van je voeten en scheenbenen (ontstekingen door overbelasting) en dan zit niet één dag maar een hele week vast in Reims. Ik wens je heel veel sukses en genieten toe!!!

• 01 April 2011 - 20:38

Cor Van Baar:

Hee Jos,
    tijd niet gezien of gesproken.
    Ik ga jou zeker volgen.
    En wens je een behouden vaart.
    Veel plezier en zorg dat je heel blijft.
    Als jij nou op zaterdag 28 mei heeeel eventjes aan mij denkt, ga ik zorgen dat ik tijdens de zes uur v d h'meer
    -voor mij ben jij het standbeeld dat daarbij hoort-
    72 km loop.

Hou je haaks,
    groeten
    Cor

• 01 April 2011 - 20:44

Fms110:

Hi Jos, good luck! Ga je volgen.
    Sjaak

• 02 April 2011 - 19:58

Hartinkjes 305:

Beste Jos,

Ook wij wensen je veel suc6 op deze bijzondere reis.

groeten van FMS305

• 03 April 2011 - 12:04

Rita Pruissen:

Hoi Jos,
    Veel succes, ik zal aan je denken, geniet er ook van.

• 03 April 2011 - 12:47

Eric Petit:

Veel succes Jos, geniet er van !!!

• 03 April 2011 - 16:15

Ron:

Hoi Jos,

veel sucses en geniet van je reis.
    grjs ron

• 03 April 2011 - 17:57

Loejo:

Heel veel succes! Ik ga je volgen hoor.