Dag 34 Rustdag in Perigueux
Door: josdekrijger
05 Mei 2011 | Frankrijk, Périgueux
Ik heb vanochtend uitgeslapen tot 8.00 uur, langer in bed blijven liggen red ik echt niet.
Daarna heb ik al mijn spullen op het bed uitgespreid en eens bekeken op hun functie in relatie tot de komende tijd. Ik zit nu ongeveer op de helft van mijn reis; heb gemiddeld 16 kilo op mijn rug (met eten en water) en een aantal dingen heb ik (niet) meer nodig.
Bijvoorbeeld mijn slaapzak, alleen in de binnen hoes slapen is prima vanaf deze breedtegraad,
mijn slaapmatje; ik heb het maar één keer nodig gehad en dat laat ik nu niet meer gebeuren,
dan neem ik wel een hotel. En zo zijn er nog een paar dingen die ik best kan missen.
Ik maakte 3 stapels: 1) nodig en weer terug in de rugzak 2) opsturen naar huis 3) weggooien.
Daarna ben ik het hotel uitgelopen, heb stapel 3 in een afvalbak weggegooid en heb bij een bakker een paar belegde broodjes gekocht. Ik ging naar het Gemeentehuis en heb 4 reisverslagen op mijn website gezet. Toen naar de kerk geweest, er branden veel kaarsen, maar er was niemand om mij een stempel te geven. Vervolgens ben ik weer naar het leuke terras van gisteren gegaan en heb mijn dagboek verder bijgeschreven. Volgens afspraak belde René Wallenberg mij om 11.00 uur.
Hij schrijft een stukje in ons bedrijfsmagazine over mijn reis. Ik heb lekker in de zon mijn hele verhaal tot nu toe verteld. Daarna ben ik naar het postkantoor gegaan om een doos te halen voor mijn terug te sturen spullen. Ze hebben hier geen grote dozen en ik kocht 2 middelgrote dozen. Daarna heb ik een uur een rondje gelopen door deze prachtige stad. Het was heel mooi weer.
Rond 12.30 uur heb ik op een terrasje Confit de Canard met sla en knapperige patat gegeten. Heerlijk, lekker zout en smaakvol. Mijn lichaam gilt af en toe om calorieën.
Ik verbruik gemiddeld 3.500 calorieën per dag met lopen, bovenop de 2.500 die ik standaard opstook. Deze 6.000 calorieën bij elkaar, eet en drink ik nooit bij.
Daarna ben ik naar het hotel gelopen, heb daar een uurtje geslapen en daarna nog sloom een half uur op bed gelegen en TV gekeken. Ik had eigenlijk geen zin om weer de stad in te gaan, maar ik moest mijn dozen nog naar La Poste brengen.
Daar aangekomen zei de Postdame dat mijn doos niet goed geplakt was en ik vroeg of ik plakband mocht gebruiken. Nou, eerst niet natuurlijk, ze zijn hier ook zo vriendelijk…..
Na een tijdje boos kijken mocht het toch en kreeg ik te horen dat de verzending 60,35 euro ging kosten. Ik zei in mijn beste Frans dat er vanavond niet iemand speciaal met de 2 doosjes hoeft te vertrekken naar Nederland, maar dat vonden ze niet grappig. Ik snap wel waarom de Poste hier zo duur is. Ik zie iedere dag tientallen autootjes rijden en ik heb nooit de indruk gehad dat ze hard of zelfs ook maar enigszins werken.
Daarna weer één uur achter de computer in het Gemeentehuis gezeten om meer reisverslagen in te tikken. Alleen foto’s op de website zetten lukt niet, omdat er geen USB-ingang op de computers zit. Daarna ook weer naar de grote kerk geweest, nu waren er 2 dames in de winkel en ik kreeg een mooie stempel.
Vervolgens weer op een terrasje gezeten en bij de Vietnamees 2 bakjes lekkers gehaald en deze in het hotel in mijn kamer opgegeten. Ik ging om 21.00 uur naar bed. Mijn volgende blok is 11 dagen en brengt mij naar Pamplona. Over 9 dagen steek ik de grens van Frankrijk en Spanje over.
05 Mei 2011 - 20:08
Cees:
Jos, heerlijk om de reis van je leven zo te volgen, geniet van elke kilometer.
Groet uit Holland. -
06 Mei 2011 - 08:30
Jolanda Arendsen:
Goedemorgen Jos,
Erg leuk om je reisverslag te volgen , ik heb bewondering voor je doorzettings vermogen .Ik wens je nog veel plezier en kom weer veilig thuis .
06 Mei 2011 - 14:58
Jaap & Ellen:
Tjee Jos, alweer over de helft, Chapeau!
Veel plezier de komende dagen.
Wij kijken alweer reikhalzend uit naar de volgende reeks verslagen.
06 Mei 2011 - 20:13
Laszlo:
Ha die Jos,
Het blijft boeiend man! Erg leuk je verhalen en ik hoop voor je dat het weer net zo mooi blijft als de eerste helft.
Groet uit een zonnig Nederland.
06 Mei 2011 - 21:26
Cor Van Baar:
Hoi Jos,
hoor net van een post-collega dat-ie
in mei ook naar S. de C. gaat, maar dan in 2 weken en vertrek vanuit Spanje.
Hij zei: weet je, er is ook iemand vanuit Hoofddorp vertrokken ?
Ik: oh ja ?
Hij: ik heb daar zo'n bewondering voor. Ik heb uitgerekend dat we elkaar ergens zouden kunnen tegenkomen.
Ik: ik ken 'm een beetje. Je kunt 'm volgen op ...(deze site).
Maar ook daar wist-ie van....
Je ziet: je ster is rijzende !
Jos, hou vol.
Groeten van Cor -
07 Mei 2011 - 19:17
Fred Bos:
Hoi Jos,
Je kan mij niet maar ben een collega van Cor van Baar, jouw wel bekent.
Ik en mijn vrouw vertrekken met de auto eind mei richting spanje om vanaf Leon te gaan lopen. Wij zijn jaloers op jouw en vele anderen die de hele route nemen. Wij hebben niet zoveel vrije tijd maar wie weet over een aantal jaren wel. Wij hebben je volgens mij zien lopen toen je uit Hoofddorp vertrok langs de hoofdvaart met een behoorlijke tempo. We wensen je heel sterkte en misschien zien we elkaar onderweg nog, zeg nooit nooit. toi, toi, toi.
Wie weet tot in Spanje en buen Camino. Fred en Thea Bos Hoofddorp -
08 Mei 2011 - 10:47
Peter Van Der Winden:
Hoi man, klasse dat je dat weer doet.
Het lijkt een aardig gebied, succes met het wandelen.
gr.Peet -
08 Mei 2011 - 19:20
Lia De Geest:
Ha Jos, keep on walking. Blijf schrijven en ben erg benieuwd naar je foto's.
08 Mei 2011 - 20:59
Johannes Van Der Meer:
Hallo Jos.
Jij kent mij niet maar heb een kennis kreeg vandaag sms uit Sainte-Foy-la-Grande. Had daar meer Nederlandes ontmoet. Ik dus zoeken op internet en kwam jouw tegen. Kreeg vandaag mailtje Andries is nu in Sante-foy-la Grande trof nu meer pelgrims ook nederlanders.
Ik op zoek naar mensen onderweg trof een zekere Jos en smste Andries of hij hem ook had gezien. Kreeg bericht terug een dag geleden met een jos uit hoofddorp in een gites geslapen en gegeten.
Kreeg bericht terug dat hij had gegeten en geslapen in gite met een Jos uit Hoofddorp. Dus Jos de groeten van Andries en niet te hard lopen doe je het hele jaar al.
In Sept. loop ik met vriend het stuk Bergerac-Saint-jean -pied de Port maar in 14dagen geen 9 (zit ook wat in leeftijd misschien).
Groeten Pelgrim Johannes. -
08 Mei 2011 - 21:03
Johannes Van Der Meer:
Ging wat mis kan dit niet corrigeren sorri.
Pake. -
09 Mei 2011 - 11:31
Matthijs H:
Ha Jos,
Je krijgt wat je verdient, en kennelijk dus geen regen daarbij!
Hier vandaag voor de eerste keer in weeeeeken ook een paar druppels gevallen, maar het is gort droog. Zal bij jou niet anders zijn. Zandstormen?
Jij redt het met halverwege een paar nieuwe schoenen, ik zou een paar nieuwe benen nodig hebben vrees ik!
Geniet van je Camino,
Groet, Matthijs -
09 Mei 2011 - 19:05
Mientje Van De Graaf:
Hoi Jos,
je gaat er wel vandoor zeg wij (Mary en ik ) hebben ook in la Coquille geslapen in de refuge. We zijn gelopen tot Perigueux. Zaterdag hebben we de trein genomen naar Bordeaux en later de TGV naar Parijs en zondagmorgen zijn we met de Thalys naar nederland vertrokken.
Volgend jaar maken we onze reis af. Als je nog wil mailen graafvd@home.nl
Groetjes van Mary en Mientje -
10 Mei 2011 - 09:22
Martin, Mandy + Kids:
Hoi Jos,
fantastisch dat je het allemaal zo volhoudt! En geweldig om je verslagen te lezen. Zie het helemaal voor me!
Hoop dat je nog veel goede adressen treft, heel veel succes met de tweede helft!
11 Mei 2011 - 05:49
Rieneke :
Hoi Jos ook mij ken je niet, maar ik volg je al vanaf het begin. Ga volgend jaar met mijn dochter (18) de camino Frances lopen en zag je in de krant staan. Zo'n bewondering voor je! Toch grappig dat ik regelmatig denk hoe zou het met Jos zijn terwijl we elkaar niet kennen en dan hoop ik dat er weer een verslag is. Sterkte en geniet ervan we blijven je volgen Gr. Rieneke (Hoofddorp) -
11 Mei 2011 - 07:17
Harmen:
Hej Jos,
Leuk stadje. Vorig jaar nog geweest. Veel plezier met de tweede helft van de tocht. Mooiste stuk moet nog komen. Klimmen in de bergen.
Groet,
Harmen -
11 Mei 2011 - 21:01
Esther:
Succes lieve pap!! -
12 Mei 2011 - 07:37
Daphne Meulenbroek:
Ha die joshiiiii!!
Wat leuk om je reisverslagen te lezen zeg. Heel erg veel succes met het 2e deel van je reis en je volgende reisverslagen ga ik allemaal meelezen hoor.
Groejes, Daphne