Dag 17 Van Vitry-le-Fr. naar Brienne-le-Chateau
Door: josdekrijger
18 April 2011 | Frankrijk, Brienne-le-Château
Vandaag 43,5 kilometer
Totaal 613,4 kilometer
De wekker stond op 4.50 uur, ik had niet lekker geslapen. De slaapzak en ik hebben nog steeds moeite om vrienden te worden. Ik ben gaan aankleden, heb koude spaghetti van gisteravond gegeten als ontbijt (bah) en om 6.10 liep ik de straat uit. Ik had eerst nog problemen met de heupsluiting van mijn rugzak. Deze klikt de laatste dagen steeds weer open en ik word er soms chagrijnig van. Daarna ben ik langs het station en over de spoorbrug het stadje uitgelopen. Ik heb 36 km langs een rustige N-weg gelopen. De officiële en geplande weg is 14 km langer, je loopt als het ware halve ruiten op de weg die ik volg. Vanaf Zuid-Frankrijk volg ik wel de officiële weg, daar is het veel beter geregeld. In deze streek laten ze de pelgrims graag alle streekbijzonderheden zien. Twee kilometer voor Brienne zag ik het stadje mooi in het zonlicht liggen. Het was weer geweldig weer vandaag. Ik heb deze eerste 2,5 week sowieso erg mooi weer gehad.
Toen ik in het stadje aankwam, ben ik naar de Mairie gegaan, die stuurde mij naar de Office du Tourisme (ODT), die in het Napoleonmuseum zit. Deze beste man, die ook rond 1800 5 jaar Nederland op stelten heeft gezet (maar wel achternamen, straatnamen, huisnummers, post, politie en andere structuren invoerde), is hier geboren.
Het leuke meisje van het ODT verwees me naar het pelgrimshuisje in de gemeentebakkerij, waar ook Anne, een 58-jarige Brabantse pelgrim, verbleef. Na het douchen, kleding wassen heb ik met haar gezellig in het stadje wat gedronken, daarna boodschappen bij de Carrefour gehaald en thuis salade met brood gegeten. Daarna heb ik nog mijn dagboek bijgewerkt, Lydia en mijn eerste pelgrim vriend André gebeld en om 20.15 uur sliep deze jongen.
Totaal 613,4 kilometer
04 Mei 2011 - 16:33
Monique Van Den Hoek:
he he eindelijk een vrouw die ook zo gek is het hele eind te lopen. Jos wat gaat het goed met je houwe zo.