Dag 9 Van Leffe naar Hierges
Door: josdekrijger
10 April 2011 | Frankrijk, Hierges
Vandaag 31,7 kilometer
Totaal 343,0 kilometer
Het was vannacht waterkoud in het schoolgebouwtje, er was geen verwarming en onze “drogende” kleding maakte het ook heel vochtig. Ik was al om 5.00 uur wakker, maar bleef liggen tot 6.45 uur. Ik ben er toen uit gegaan en de andere 4 medepelgrims gingen ook hun ding doen. Om 8 uur werd er ontbeten in een speciale pelgrimskamer, de 18 monniken aten in de refter. We besloten tijdens het ontbijt het eerste gedeelte van de dag samen als groep te lopen. André was moe en had last van spierpijn en ik heb gisteravond met hem afgesproken dat we een paar dagen samen zouden optrekken. We vertrokken pas om 9.00 uur en liepen eerst langs de Maas, toen een stuk langs de Leffe en later weer langs de Maas, het was prachtig weer en de heuvels waren behoorlijk steil.
Het tempo lag zeer laag en na 21 km besloten Andre en ik om vandaag nog een stuk verder te lopen dan de andere 4 pelgrims. Na een zwaar stuk van 14 km, waarbij we onderweg in Givet op een schitterend terras aan de Maas ook nog warm gegeten hebben, kwamen we aan het eind van de middag aan in Hierges. Ik had ’s ochtends al telefonisch gereserveerd voor 2 personen. Hierges is een mooi middeleeuws dorpje. We kregen klein appartement in de Chambre d'Hote en hebben in de avond nog even lekker op het terras van het bijbehorende café gezeten. De eigenaar had een oude pick-up met maar 3 langspeelplaten. De lokale mannen van het minidorp kwamen, zoals waarschijnlijk iedere avond, ook nog even voor een drankje en we konden flink op ons Frans oefenen. We kregen van de vrouw des huizes uitleg over ons ontbijt van morgen en betaalden alvast onze rekening, waarna we om 21.30 uur naar bed gingen.
Totaal 343,0 kilometer
15 April 2011 - 14:01
Monique Van Den Hoek:
het lijkt wel vakantie!!!!!!
15 April 2011 - 16:06
Peter Van Der Winden:
Leuk man, ga zo door het is erg gezellig.
Peet -
15 April 2011 - 16:55
Anne:
Hoi Jos,
Mooie verslagen, ik blijf je volgen,
Succes met het vervolg van je reis. -
16 April 2011 - 06:40
Roelie Van Kessel:
Hoi Jos,
Ik kijk steeds uit naar je verslagen.
Geweldig wat jij allemaal aan het doen bent, Jij bent een bevoorrecht mens.
Geniet er maar lekker van en blijf vooral veel verslagen schrijven !!
Groetjes en succes
Roelie -
19 April 2011 - 11:39
Gea Barelds:
Hé Jos,
Geweldig om van Lyd te horen over je bijzondere wandelpartner André.
Wandelen langs de Maas lijkt me fantastisch. Als het goed is is er een speciale wandelroute langs de Maas uitgezet. Staat op mijn verlanglijstje.
Valt het vroege opstaan je niet tegen of word je gewoon wakker om die tijd?
Groeten,