Dag 3 Van Zaltbommel naar Oirschot - Reisverslag uit Oirschot, Nederland van josdekrijger - WaarBenJij.nu Dag 3 Van Zaltbommel naar Oirschot - Reisverslag uit Oirschot, Nederland van josdekrijger - WaarBenJij.nu

Dag 3 Van Zaltbommel naar Oirschot

Door: josdekrijger

Blijf op de hoogte en volg

05 April 2011 | Nederland, Oirschot

Vandaag 41,4 kilometer
Totaal 128,0 kilometer

De wekker stond op 5.50 uur, ik stond meteen op en heb me aangekleed, ingepakt en ontbeten. Ik maakte 2 broodjes ei en kaas voor onderweg. Om 6.50 uur deed ik de deur open van mijn huisje open. Mevrouw Nagelkerke vroeg vanuit het raam van de eerste etage of ik al bijna vertrok.
Ze kwam met haar rolstoel naar beneden, we hebben nog even wat gekletst, ik betaalde haar 19,= euro en vertrok om 7 uur. Er stond "maar" 35 km op het programma staan en daar was ik blij om, want deze derde dag had ik behoorlijke spierpijn en blaren op mijn voeten. Ik ben best wel wat gewend qua lopen, maar met een zware rugzak is toch andere koek. Ik liep het mooie Zaltbommel uit en na 5 kilometer liep ik parallel aan de A2. Wat maakt zo’n snelweg een herrie ! Ik passeerde Hedel, daarna Engelen, kruiste de A59 en kwam op bekend terrein. Ik loop ieder jaar de Bossche 100 en dan kom je ook aan deze noordkant van Den Bosch. Ondertussen viel mijn mobiel uit en was ik bang dat het (nu al) stuk was. Ik besloot zo snel mogelijk een stopcontact te vinden om er zeker van te zijn dat het alleen maar een stroomprobleem was. Vlak voor het centrum van Den Bosch liep ik met een man op die net die ochtend voor het eerst opa geworden was en in de wolken verkeerde. Daarna ging ik op zoek naar de St. Janskerk en na het gevonden te hebben, ben ik naar binnen gegaan, op zoek naar een stempel. Niemand te vinden. Toen ben ik naar de pastorie gelopen, maar deze bleek gesloten. Op de hoek van het plein bij de kerk was een Brasserie en daar heb ik thee en appeltaart met slagroom genuttigd. Daarna ben ik weer naar de pastorie gegaan en de aanwezige mevrouw wist niet waar de stempel was en meneer Pastoor zat nog zeker een uur in vergadering. Daar ga ik niet op wachten. Ik liep Den Bosch uit en door het zuidelijke natuurgebied naar Vught. Daar verdwaalde ik behoorlijk. Ik dacht dat ik langs de A2 liep, maar de snelweg bleek de Helvoirtseweg te zijn en na vragen en zoeken zat ik een dik half uur later weer op de goede weg. Net na Vught heb ik een pauze en een foto van mezelf genomen. Daarna wandelde ik langs de A2 naar Boxtel en daar kon ik mijn eerste stempel krijgen van de koster van de RK-kerk.
Ik was zo blij als een kind ! De lucht werd steeds bewolkter, ze hadden voor vandaag regen voorspeld, maar gelukkig kwam er niets. In Boxtel heb ik een busje voor mijn lenzen gekocht (mijne lekte), bij Vodafone naar mijn mobiel laten kijken (de batterij blijkt heel snel leeg te lopen door het gebruik van de navigatie) en in een café heb ik gegeten en gedronken. Om 13.40 uur vertrok ik weer. Ik dacht dat ik nog 10 kilometer moest. Dat bleek 12,5 kilometer te worden. Ik was het behoorlijk zat. Ik liep langs lange rechte boerenwegen en het leek maar niet op te houden. In het café had ik mijn mobiel weer opgeladen en ik kon dus af en toe kijken waar ik heen moest. Aan het eind dacht ik dat ik rechts moest, deed dat ook, maar dat bleek precies de verkeerde kant op te zijn. Uiteindelijk kwam ik om 16.10 uur aan bij de boeren B&B. De eigenaresse was vriendelijk en snel en ik kreeg een hele 6-persoon-appartement tot mijn beschikking.
Ik heb mij gedoucht, kleding gewassen en in de droger gestopt en ben in de tuin gaan zitten mijn dagboek bij te werken. Ik kon een paar pilsje kopen en heb tot 21.00 uur wat met mijn rugzak en bagage gerommeld, tv gekeken en ging toen slapen.

• 06 April 2011 - 07:35

Peter Van Der Winden:

Hoi man, moe worden we ale maal, maar wat is dat toch lekker.
    Gewoon kunnen lopen, mooie omgeving.
    Succes met de volgende uitdaging,
    gr. Peet

• 08 April 2011 - 20:22

Jos:

Jos, vanaf het begin volg ik je. Ook ik woon in Hoofddorp. Zelf ben ik begonnen met de voorbereiding van de 4-daagse in Nijmegen. Dat is maar 120 KM. voor mij. Veel succes Groet van Jos.